Foto: Delflandhoeve

« Terug

Digitaal bewust werken en leven

Het beeldscherm heeft in tien jaar een centrale rol gekregen. Voor de smartphone hadden we tussen de bedrijven door een momentje rust en reflectie, voorafgaand aan de volgende afspraak of bestemming. Even niet reageren en onbewust reflecteren op een gebeurtenis, dàt is stressregulatie. En dit is belangrijk want wat je overdag verwerkt, neem je niet mee naar bed.
In een wereld waarin we continu verbonden zijn staat ons scherm het moment van afschakelen en reflecteren in de weg. Zo missen we de balans tussen online en offline leven, denken en doen, werk en privé, aanstaan en uitstaan. Terwijl die balans ons juist zo weerbaar maakt.

In deze training ervaren we onbereikbaarheid en wat het maakt dat we continu verbonden willen zijn. Aan het einde van de dag hebben we zicht op onze digitale gewoonten en kennen we praktische werkwijzen om die gewoonten naar onze hand te zetten. Zodat we de regie terug krijgen en weer de tijd en korte momenten van rust kunnen ervaren.Deze ééndaagse training bestaat uit 4 workshops van anderhalf uur:

De organisatiecultuur

Werk- en privébalans

Omgaan met afleiding

Bereikbaarheidsbeleid