If you start to walk out on the way, the way appears

Rumi

« Terug

Wandelcoaching

Onderzoek wijst uit dat wandelen bijzonder goed is voor je mentale en fysieke gezondheid. Het verbetert je algehele bloedcirculatie en geeft energie. In je hersenen wordt endorfine en proteïne aangemaakt. Endorfine is een gelukshormoon. Proteïne gebruik je voor het leggen van nieuwe verbindingen. Geen wonder dat wandelen dan ook je cognitie en geheugen versterkt. Daarbij vergroot wandelen je creativiteit met 60%, zo stelt Stanford’s onderzoek. Daarom overlegden iconen zoals Steve Jobs het liefst wandelend.


Voor wie?

Ervaar jij een overvloed aan digitale informatie?
Vul je adempauzes met het beantwoorden van mails en andere inkomende berichten?
Grijp je uit automatisme naar je mobiel en breng je daar meer tijd op door dan je lief is?
Met 1-op-1 coaching vertalen we jouw digitale handeling naar een meer rustgevende werkwijze. Een werkwijze die bij jou past en je meer tijd, focus en volledige aandacht gunt. Zodat jij weer regie krijgt over jouw leven.


Door wie?

Coaching is de kunst van luisteren en vragen stellen. Je wordt hiermee begeleidt naar jouw eigen antwoorden. De coach, Iris Visser, heeft een coachingsopleiding gericht in digitaal bewustzijn gevolgd. De werking van onze hersenen en verslavende mechanismen van technologie stonden daarin centraal. Als yogadocente heeft Iris kennis opgedaan van stressregulatiemethoden en lichaamsbewustzijn. En als antropologe kennis van maatschappelijke gebruiken, menselijk gedrag en organisatieculturen.

In de natuur

Net als wandelen heeft ook de natuur vele positieve uitwerkingen op ons mensen. De natuur ontspant, stimuleert de aanmaak van gelukshormonen en bevordert de creativiteit. Het verbetert je concentratie, versterkt je geheugen, vermindert depressie en voorspelt een langere levensduur.

Waar en hoe?

Een coachingssessie duurt 30- 60 minuten. Den Haag en omstreken biedt verrassend veel wandelroutes. Afhankelijk van jouw woon- of werkplek kiezen we een afspreekpunt. Heb je na de sessie nog tijd en wandelzin? Dan krijg je een route en een oefening mee op pad. Zo haal je het meeste uit je sessie.

Tarieven

Benieuwd naar de uurtarieven? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *