« Terug

Organisatiecoaching

Met een combinatie van kennis of advies en coaching kun je grote stappen zetten. Daarom combineert Work on Balance inhoudelijke workshops en trainingen graag met coaching. Zo krijgt de organisatie relevante kennis om te verbinden aan de eigen praktijk. Met coaching zet je die kennis vervolgens om duurzame in acties.

Door stapsgewijs nieuwe gewoonten eigen te maken ontstaat een verandering in de organisatiecultuur. Een verandering die bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers en de organisatie. Want gezonde en tevreden medewerkers maken fijne en succesvolle organisaties.


Teamcoaching

Teamcoaching kun je inzetten als onderdeel van organisatiecoaching. Daarnaast kan teamcoaching worden ingezet voor specifieke zaken die alleen het team aangaan. Ook een team heeft haar eigen cultuur en relaties. Wanneer onderlinge relaties stress veroorzaken bij medewerkers is het goed om de hoofden bij elkaar te brengen.

Zo komen we stressoren en gedeelde belangen onder ogen. Hiermee groeit het begrip en inlevingsvermogen. We schetsen de ideale situatie en de weg daar naartoe. We houden elkaar scherp en vieren de successen, tot aan het doel.

Individuele coaching

Regelmatig zit de oorzaak van stress niet in de organisatiecultuur of relaties. Veel van de ervaren druk leggen we onszelf op. Hoe wij ons verhouden tot ons werk kan stress geven, net als thuis. Een puber die de grenzen opzoekt geeft de ene ouder veel meer stress dan de andere. Dit geldt ook voor uitdagingen op het werk.

Een bewuste omgang met stress kan ons vooruit helpen. Zodat stress weer functioneel wordt, in plaats van problematisch. Met coaching word je bewust van wat jou stress geeft en hoe je daar mee omgaat. Wandelcoaching is hiervoor ideaal.

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Die vind je hier.

Every time you check your phone in company we lose what a friend, teacher, parent, lover, or co-worker just said, meant and felt.

S. Turkle