Foto: Delflandhoeve

« Terug

Digitaal bewust werken en leven

Het beeldscherm heeft in tien jaar een centrale rol gekregen. Voor de smartphone hadden we tussen de bedrijven door een momentje rust en reflectie, voorafgaand aan de volgende afspraak of bestemming. Even niet reageren en onbewust reflecteren op een gebeurtenis, dát is stressregulatie. Want wat je overdag verwerkt, neem je niet mee naar bed.

In een wereld waarin we continu verbonden zijn staat ons beeldscherm het moment van afschakelen en reflecteren in de weg. In de training/ workshops ontdekken we hoe we de regie over onze digitale gedragingen weer terug krijgen.

De offline variant is een ééndaagse training. Hierin ervaren we onbereikbaarheid en wat het maakt dat we continu verbonden willen zijn. Aan het einde van de dag hebben we zicht op onze digitale gewoonten en kennen we praktische werkwijzen om die gewoonten naar onze hand te zetten. Zodat we de regie terug krijgen en weer de tijd en korte momenten van rust kunnen ervaren.

Online wordt de training in 4 losse workshops aangeboden, verspreidt over 4 verschillende data.Deze training bestaat uit 4 workshops van anderhalf uur:

De organisatiecultuur

Werk- en privébalans

Omgaan met afleiding

Bereikbaarheidsbeleid