<< Terug

Walkshops

Een walkshop is een standaard onderdeel van een training. Maar ook losse workshops worden volledig wandelend of met wandelelementen aangeboden. Ook in online workshop kan een wandelelement verwerkt worden. De onderstaande losse workshops worden wandelend aangeboden.

Wandelmeetings (weetings)

Dat wandelen een positief effect heeft op ons brein, onze creativiteit en onze productiviteit is algemeen bekend. Daarom is wandelen tijdens werktijd in de opmars. Maar hoe maak je wandelen een onderdeel van jouw werkzaamheden? Weetings maken dit laagdrempelig mogelijk. In deze walkshop over weetings maakt jouw team kennis met het concept volgens het boek van Martine de Vaan: Walk your meeting. Vervolgens verkennen we hoe dit past in het reguliere werk. En met welke kleine stappen je elkaar in beweging krijgt.

Buiten werken

Een wandelmeeting is een ideale manier om het hele jaar door je werk mee naar buiten te nemen. In de lente en de zomer kun je nog een stapje verder gaan. Door individueel of in groepsverband buiten te werken. Het Buitenkantoor biedt daarvoor de faciliteiten. In deze work-en-walkshop maak je kennis met die faciliteit, de uiteenlopende mogelijkheden én de meerwaarde van buiten werken.

Digitaal bewustzijn

We zijn in de ban van onze beeldschermen. De één meer dan de ander, maar we kampen er vrijwel allemaal mee. Dit komt omdat er verslavende mechanismen zijn verwerkt in onze toestellen en applicaties. Door die mechanismen te begrijpen zien we hoe we de regie weer terug krijgen. In deze walkshop planten we een zaadje voor digitaal bewustzijn. Waarmee je naderhand met kleine veranderingen kunt toewerken naar een digitale balans.

Een walkshop op afstand (online)

Walkshops kunnen ook op afstand in de audiomodus. Lopend kun je heel goed informatie opnemen. En reflectieopdrachten kunnen in duo’s (in breakoutrooms) of individueel bij een stiltemoment. Hieronder zie je de opname van de walkshop die Iris Visser gaf tijdens de Week van het Hybride werken (september 2021). Die middag wandelden 350 medewerkers mee, verspreid over Nederland.